Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Marhule sa skvelo hodia aj k mäsu: Pripravte si kuracie stehná s marhuľami a mandľami !

august 14, 2018 - 07:43
Sladká chuť marhúľ k letu a prázdninám neodmysliteľne patrí. No nie sú to len klasické kysnuté marhuľové koláče, ktorými môžete potešiť svoju maškrtnú rodinu či priateľov. Výborne sa hodia aj k mäsu!
Čas varenia: 
40 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
4 Celé kuracie stehná
2 Celé škorice
1 Cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 Zväzok koriandru
300 g Marhúľ
750 ml Kuracieho vývaru
75 ml olivového oleja
2 pl Píniových orieškov alebo mandlí
1 pl medu
1 čl karí korenia
1 čl Mletej rasce
  Soľ
  korenie
Inštrukcie: 

V hlbokom hrnci rozpálime olej a pražíme na ňom osolené a okorenené kura do zlatista. Vyberieme z oleja a vložíme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a škoricu. Za stáleho miešania pražíme štyri až päť minút. Primiešame koreniny a prehrejeme. Kuracie stehná spolu s marhuľami, medom a vývarom dáme do hrnca. Zamiešame a necháme zovrieť. Zakryjeme pokrievkou, teplotu znížime a dusíme 40 až 45 minút, kým nie je kura hotové. Dochutíme soľou a korením, ozdobíme píniovými orieškami i koriandrovou vňaťou a podávame.